Technische SEO

Wat is Technische SEO?

Enige basiskennis over de technische kant van SEO kan het verschil betekenen tussen een site met een hoge ranking en een site die helemaal niet gevonden wordt. Technische SEO is niet eenvoudig, maar hier leggen we je (in n00b taal) uit op welke aspecten je moet letten bij het werken aan de technische basis van je website.

Bij technische SEO moet je denken aan de volgende zaken:

Met technische SEO laat je je website de taal van Google spreken. Want als Google begrijpt wat er op je website gebeurt en snapt waar het over gaat dan is de kans groot dat je bij een relevante zoekterm omhoog komt in de zoekresultaten. Wat dat oplevert? Goede posities in Google.

Deze technische SEO is één van de factoren in ons uitgebreide SEO Rapport en tevens één van de aspecten in de gratis SEO scan, welke je door Make it Matter uit kunt laten voeren. Je krijgt een helder rapport, met hierin concrete adviezen welke jij of wij voor je uit kunnen voeren.

De techniek van de website is het fundament van een succesvolle zoekmachine positie. Een verkeerde structuur, lage snelheid of verkeerde indexatie van de website kan er toe leiden dat de website, ondanks de goede content en het kwalitatieve linkprofiel toch slecht scoort in de zoekmachine. Daarom is ook de technische SEO van groot belang voor de vindbaarheid!

 

Indexeren van Google

Vindt Google jouw website op een goede manier en worden pagina’s die niet in de zoekresultaten thuis horen, ook niet gevonden?

Snelheid van de website

Hoe scoort de website op basis van snelheid? Een snelle website zorgt voor een betere gebruikerservaring.

Structuur

Hoe zit uw website qua structuur in elkaar? Is er een logische hiërarchie en opbouw van de website?

Technische SEO uitgelegd

Technische SEO verwijst naar het verbeteren van de techniek achter jouw website. Op deze manier verbeter je de kans om hoog in de zoekmachines te komen.

Een website sneller, makkelijker te crawlen (Bots van zoekmachines crawlen jouw website naar relevante content) en begrijpelijk maken voor zoekmachines zijn de pijlers van technische optimalisatie. Technische SEO maakt deel uit van on-page SEO, dat zich richt op het verbeteren verschillende punten op de website om een hogere ranking te krijgen. Dit is het tegenovergestelde van off-page SEO, dat gaat over het genereren van zichtbaarheid voor een website via andere kanalen zoals externe websites.