Wordt partner en doe mee aan

ons NON-Profit
programma!

Bij Make it Matter vinden wij het belangrijk dat NON-Profits de juiste steun krijgen bij het werven van fondsen, het activeren en vergroten van een achterban en het communiceren naar de rest van de wereld.

Vrijwilligers bij Netwerk Nieuw Rotterdam

NON-Profits

Sinds het begin van Make it Matter zetten wij ons al in om organisaties met een missie op de kaart te zetten. Waarom? Wij geloven dat als je iets doet om de wereld een stukje mooier te maken, dat je alle steun kunt gebruiken die je kan krijgen.

Hoe zetten wij ons in? Door allemaal vrijwillig uren in te zetten om NON-Profits te helpen. Door een partnerprogramma op te zetten waar NON-Profits écht mee geholpen zijn. 

*Om voor ons partner programma in aanmerking te komen zijn een aantal voorwaarden verbonden. Deze kan je onderaan deze pagina vinden.

Wat houd ons partnerprogramma in?

Ons partnerprogramma is gratis voor NON-Profits. Ben je binnen, dan zitten er een aantal voordelen aan verbonden die jouw organisatie een enorme boost kunnen geven. Uiteraard flinke korting op onze diensten maar ook dat van onze partners.

We helpen je in contact komen met fondsen, fondsenwervers en andere organisaties die jouw de weg kunnen wijzen in het doolhof van subsidies, eisen vanuit de overheid en het aanvragen van fondsen.

Komt mijn organisatie in aanmerking?​

Nederlandse non-profit organisaties, in de ruime zin werkzaam in de sociale sector, komen in aanmerking voor ons Partner programma als ze:

Dit wordt gevalideerd aan de hand van de statuten, website en openbare informatiebronnen.

Voor ANBI’s bestaat een openbaar register (Zoek een ANBI). Als je bij jouw registratie bij Make it Matter aanduidt dat je een ANBI-organisatie bent, kunnen we dat via die weg verifiëren.

Terwijl er voor ANBI een dergelijk register is, bestaat voor SBBI geen officieel register noch certificaat.

SBBI betekent dat jouw organisatie op de eerste plaats de individuele belangen van jouw leden of een kleine doelgroep behartigt, maar ook een maatschappelijke waarde heeft. Een SBBI zijn levert bepaalde belastingvoordelen op schenkingen of erfenissen (zie hiervoor de desbetreffende webpagina’s van de Belastingdienst).

Wij hebben begrepen dat de Belastingdiensten niet gemakkelijk een bewijs leveren dat een organisatie SBBI is, zeker wanneer die organisatie het belastingvoordeel nooit heeft gebruikt. Als jouw organisatie werkzaam is in de sociale sector in de ruime zin, is de kans toch groot dat je in aanmerking komt voor ons programma. Daarom volstaat het dat wanneer je bij jouw registratie bij Make it Matter ‘SBBI’ aanvinkt, wij dit per geval zullen beoordelen, uiteraard aan de hand van de definitie van SBBI door de Belastingdienst.

Join the club! Geef je op voor ons partner programma.