Wordt partner en doe mee aan ons

NON-Profit
programma

Bij Make it Matter vinden wij het belangrijk dat NON-Profits de juiste steun krijgen bij het werven van fondsen, het activeren en vergroten van een achterban en het communiceren naar de rest van de wereld.

Komt mijn organisatie in aanmerking?

Nederlandse non-profit organisaties, in de ruime zin werkzaam in de sociale sector, komen in aanmerking voor ons Partner programma als ze:

Een stichting, vereniging of kerkelijke organisatie (Art 2 BW 2) zijn EN Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) of Sociaal Belang Behartigende Instellingen (SBBI) zijn

Dit wordt gevalideerd aan de hand van de statuten, website en openbare informatiebronnen.

Voor ANBI’s bestaat een openbaar register (Zoek een ANBI). Als je bij jouw registratie bij Make it Matter aanduidt dat je een ANBI-organisatie bent, kunnen we dat via die weg verifiëren.

Terwijl er voor ANBI een dergelijk register is, bestaat voor SBBI geen officieel register noch certificaat.

SBBI betekent dat jouw organisatie op de eerste plaats de individuele belangen van jouw leden of een kleine doelgroep behartigt, maar ook een maatschappelijke waarde heeft. Een SBBI zijn levert bepaalde belastingvoordelen op schenkingen of erfenissen (zie hiervoor de desbetreffende webpagina’s van de Belastingdienst).

Wij hebben begrepen dat de Belastingdiensten niet gemakkelijk een bewijs leveren dat een organisatie SBBI is, zeker wanneer die organisatie het belastingvoordeel nooit heeft gebruikt. Als jouw organisatie werkzaam is in de sociale sector in de ruime zin, is de kans toch groot dat je in aanmerking komt voor ons programma. Daarom volstaat het dat wanneer je bij jouw registratie bij Make it Matter ‘SBBI’ aanvinkt, wij dit per geval zullen beoordelen, uiteraard aan de hand van de definitie van SBBI door de Belastingdienst.

Een aantal van onze partners.

Waarom inschrijven?

  • Royale korting op ons uurtarief

  • Korting op onze websites & community platform

  • Ondersteuning voor aanvraag van Grant programma’s

  • Gratis kennis sessies voor fondsenwervers

  • Gratis marketing advies

  • Webinars tegen gereduceerd tarief

  • Gratis gebruik van bepaalde non-profit marketing tools

Join the club! Geef je op voor ons partner programma.

Vrijwilligers bij Netwerk Nieuw Rotterdam

Waarom een partner programma voor non profits?

Met ons partner programma willen wij voor organisatie met een klein budget maximale inspanning leveren. Make it Matter heeft niet voor niets de naam ‘Make it Matter’. Wij willen dat als we iets doen dat het een verschil maakt. Niet zomaar aanrommelen maar juist mensen en organisaties met een missie een platform geven. 

Hierom hebben wij ons Partner Programma in het leven geroepen. 

Wij sluiten graag aan om de wereld een stukje beter te maken!

*Om voor ons partner programma in aanmerking te komen zijn een aantal voorwaarden verbonden. Deze vind je hier.