Een totale rebranding voor een bloeiend initiatief in Rotterdam

Bekijk hier de case van House of Hope, een organisatie die in Rotterdam-Zuid gaat voor de bloei van de wijk en haar bewoners. Wij vertaalden hun prachtige missie in een passend logo en een nieuwe huisstijl en website.

  • website
  • logo
  • huisstijl

House of Hope

House of Hope is een inspirerende eend in de Rotterdamse bijt. Het is een professionele organisatie die barst van de vrijwilligers, ze werken aan welzijn zonder een welzijnspartij te zijn … ze brengen hoop in wijken en mensenlevens die soms hopeloos lijken. 

House of Hope kiest ervoor om aansluiting te zoeken bij de leefwereld van mensen. Dat betekent dat de behoefte van de wijkbewoners het uitgangspunt is in de werkwijze. Zo werken ze in de wijken Katendrecht, Tarwewijk en Beverwaard aan bloei: van mensen en van de wijk.

Make it Matter heeft het nieuwe logo en ook de huisstijl, de website en extra grafisch ontwerp mogen verzorgen.

House of Hope - Case Make it Matter

Een nieuw logo

In opdracht van House of Hope ontwierpen we een nieuw logo en bijbehorende huisstijl. Het oude logo was al meer dan 15 jaar in gebruik – wat op zich geen probleem is – maar House of Hope was hard toe aan een nieuwe look, die beter past bij wie zij nu zijn.

Typografie

Kleurenpallet

Violet

Donkerpaars

Goudgeel

Levensgroen

Hemelsblauw

Ontwerp met een rafelrandje. Letterlijk.

House of Hope is geen gelikte, corporate organisatie, maar werkt aan de rafelranden aan Rotterdam: met mensen die langs de kant staan, maar ook om dat te veranderen. Dat hebben we terug laten komen in het ontwerp.

Icons

Symbolen

Patroon

Drukwerk

Een nieuwe website met passende strategie laten bouwen voor jouw organisatie? Let's talk!