Online Marketing

Wat is Online Marketing

Online Marketing is het aanprijzen van producten en diensten op het internet met als doel; klanten werven en ze proberen te sturen richting het maken van een aankoop. Online marketing gaat alleen wel een stuk verder. Als je online marketing wilt toepassen dan kies je op basis van je strategie bepaalde online kanalen waar je je doelgroep het beste kan bereiken en dus ook jouw doelen. Het kan zijn dat je meerdere doelen hebt die je als organisatie wilt behalen.

Om een aantal voorbeelden te noemen. Het kan zijn dat je je naamsbekendheid wilt vergroten. Je kan ook meer bezoekers voor je website of webshop willen genereren. Je kunt Online Marketing ook inzetten om klantloyaliteit te vergroten door beloningen zoals kortingsacties etc. Hiermee zorg je er voor dat klanten blijven terugkomen.

Er zijn verschillende soorten Online Marketing waarbij Make it Matter kan helpen. Voorbeelden hiervan zijn; Zoekmachine optimalisatie, Zoekmachine Adverteren, Social Media Adverteren en linkbuilding. Al deze manieren kunnen ingezet worden om een marketing mix samen te stellen op basis van jouw doelen.

SEO of SEA?

SEO staat voor Search Engine optimization (zoekmachine optimalisatie), waarbij het doel is om jouw bedrijf/website bovenaan te krijgen in de zoekmachines op relevante zoekwoorden. Dit is geen betaalde vorm van zoekmachine marketing zoals Zoekmachine Adverteren. SEA (Search Engine Optimization) is de betaalde vorm van zoekmachine marketing. SEA zijn de advertenties die je bovenaan de pagina ziet van Google. Wanneer een persoon klikt op jouw advertentie betaal je een fee. Dit systeem wordt binnen Google gebruikt om mensen die online direct gevonden willen worden de mogelijkheid te bieden om te adverteren.

Linkbuilding

Google heeft meer dan 200 factoren die meetellen bij het bepalen of jouw website relevant is voor de zoekwoorden of zinnen die mensen gebruiken die iets zoeken. Een grote factor is al jaren jouw linkprofiel. Doordat Google kijkt naar andere websites die naar jouw verhuizen geeft Google een bepaalde score mee. Hierdoor kom je, mits je voldoende backlinks hebt die relevant zijn bovenaan in de zoekmachine (of niet). Je kan dit doen door je links geplaatst te krijgen bij relevante blogs, in artikelen of op andere websites. Er zijn een aantal manieren om links te verkrijgen. Dit zijn een paar voorbeelden; Je kan links ruilen met andere websites om beide winst te behalen. Je kan links kopen. Ook kan je social media inzetten om zo links te verkrijgen. Als laatst kan je ook je website inschrijven bij director stories (start- en overzichtspagina’s). Linkbuilding is erg tijdsintensief, vandaar dat Make it Matter in de afgelopen jaren een mooie database en partners heeft verzameld waarbij wij links kunnen ruilen, inkopen en plaatsen.

Email marketing

Email-marketing bestaat al tientallen jaren een zeer effectieve manier van marketing. Op het moment van schrijven gebruiken ongeveer 4.1 miljard mensen een e-mail account. Logisch dat dit een zeer relevant kanaal is om jouw promoties te doen. Eigenlijk een soort Direct Marketing maar dan in je mailbox in plaats van in de brievenbus.